Vissen en omgeving

Vissen

Op het Haringvliet, het Hollands Diep en de Grevelingen is het goed toeven. Een ideaal visgebied voor het vissen op snoekbaars, en andere vissoorten. Op ca. 7 minuten van de camping bent u bij de jachthaven van Ooltgensplaat, gelegen aan het Volkerak en Krammer. Hier vindt u uitstekend viswater voor de snoekbaars.

Op ca. 5 minuten van de camping ligt het jachthaventje van Den Bommel geleden aan het Haringvliet.Ook dit is uitstekend water voor de snoekbaars. Hier mag gevaren worden zonder vaarbewijs. Op ca. 15 minuten van de camping ligt Willemstad aan het Hollands Diep, hier kunt u traileren. Willemstad is een erg gezellige stad met veel cafe’s, restaurants en interessante bezienswaardigheden.

U hoeft de camping niet af om te gaan vissen! Bij de camping is een grote vijver waar u kunt vissen! Uw boot staat veilig bij ons op de camping, wij hebben een carpoort met stroom om uw boot te stallen.

De omgeving

Camping de Schaapswei is omringd door verschillende natuurgebieden, wateren, strandjes en fietsroutes. Op ca. 10 minuten van de camping is het mooie recreatiegebied De Grevelingen te vinden, met zijn uitgestrekte stranden, zwemplassen, surfplassen, zeilplassen en wandelgebieden. De Grevelingen is het grootste zoutwatermeer van Europa. Door het schone, heldere water is het een paradijs voor duikers, snorkelaars, zwemmers, watersport en sportvissers.

Aan de andere zijde van de weg bevindt zich een water met eb en vloed waardoor bij laag water hele vlaktes droog vallen. Hier kan met pieren steken, krukels, mosselen en vele andere zeedieren zoeken. Natuurgebieden in de omgeving zijn o.a. De Bommelse- en Stadtse gorzen met een verscheidenheid aan planten, vogels en waar in de winter vele soorten ganzen, smienten e.d. komen overwinteren. De Helleplaten, een wildgebied met fjordenpaarden, ree├źn, vossen, roofvogels en watervogels. Alles is te bekijken vanuit verschillende vogelkijkhutten. En natuurlijk zit u vlak aan De Noordzee, ca. 20 minuten met de auto van onze camping.